Mijn naam is Manuela Slaats, gediplomeerd Kynologisch Instructeur, geaccrediteerd door SPPD. Sinds 1995 ben ik gediplomeerd honden instructeur, sinds 1996 werk ik met veel plezier als paraveterinair (dierenartsassistente) en in 2005 ben ik mijn eigen hondenschool en dagopvang begonnen. Om me nog verder te specialiseren in hondengedrag ben ik de 4 jarige HBO opleiding voor hondengedragstherapeut gaan volgen bij Dogvision in Woudenberg. Deze heb ik succesvol afgerond.

 

Over ons

Dankzij mijn jarenlange ervaring in het trainen van honden en het begeleiden van mensen heb ik een goed gevulde rugzak waar ik uit kan putten. Ik zie het trainen van honden niet als een methode maar als maatwerk,  aangepast aan de behoeftes van elk persoonlijk individu, mens of hond. Wilt u ook graag een persoonlijke aanpak, meer weten van hondengedrag of wilt u hulp bij het trainen van uw hond? Dan bent u van harte welkom. Ik weet zeker dat ik u kan helpen om uw doel te bereiken.

Even voorstellen

Mijn doelstelling

Opgegroeid met honden

Ik wilde altijd maar meer weten van honden en hun gedrag . Ook wilde ik graag andere mensen leren en uitleggen wat een geweldige dieren honden zijn en wat je allemaal met ze kan bereiken. Daarom ben ik in 1994 begonnen met de instructeursopleiding van de dierenbescherming. In 1995 heb ik daar mijn diploma behaald en ben bij de dierenbescherming les gaan geven. Met het doel om nog meer te leren over hondengedrag  ben ik daarna bij de Martin Gaus Academy in Lelystad verder gaan studeren.  Ik heb daar ontzettend veel geleerd en de diploma's instructeur 1, 2 en 3 gehaald.

Mijn leven heeft altijd bestaan uit honden en ik zou niet anders willen. Vanaf het moment dat ik me kan herinneren ben ik bezig geweest met het trainen van honden. Geïnspireerd door het televisie programma Dierenmanieren van Martin Gaus  ging ik na de uitzending het geleerde gelijk uitproberen op onze eigen honden.

Omdat ik niet alleen van honden maar om alle dieren geef ben ik ook een studierichting gaan volgen waarin ik van mijn passie mijn werk kon maken. Zo ben ik de opleiding paraveterinair(dierenartsassistente) gaan volgen en werk ik sinds 1996 met veel plezier als paraveterinair. Na nog een aantal jaar les te hebben gegeven bij een kynologen club ben ik in 2005 mijn eigen hondenschool en dagopvang begonnen.

Om op de hoogte te blijven van belangrijke ontwikkelingen in mijn vakgebied heb ik afgelopen jaren nog vele andere cursussen, bijscholingen en workshops gevolgd. Onder andere: clickertraining, puppycoaching, hersenwerk, honden- en mensengedrag. Om me nog verder te specialiseren in hondengedrag ben ik de 4 jarige HBO opleiding voor hondengedragstherapeut gaan volgen bij Dogvision in Woudenberg. Deze heb ik succesvol afgerond.